skip to Main Content
Kiehtovat Sisustuskristallit Ovat Nyt Täällä

Uusi kotimainen käsityöuutuus villitsi Pohjoismaiden suurimmilla käsityömessuilla

Viime viikonloppuna Taito Varsinais-Suomi lanseerasi uuden tuotteensa – sisustuskristallit Pohjoismaiden suurimmilla Suomen kädentaidot -messuilla Tampereella.

Kotimaisesta koivuvanerista Turussa suunnittellut ja valmistetut kristallit kiinnostivat niin messuvieraita kuin mediaa ja bloggareitakin.

– Tuotteen nerokkuus perustuu sen monipuolisuuteen: vanerisen kehikon voi langoittaa, kutoa, pujottaa tai vaikkapa solmeilla lukemattomin eri tavoin. Vain oma mielikuvitus asettaa tälle käsityölle rajat. Lisäksi kehikko on niin tukeva, että sen voi langoittaa aina vuodenaikojen ja sesongin mukaan uudelleen. Erityisen mukavaa on tietysti myös se, että kehikon materiaali on ekologista ja kotimaista vaneria, kertoo Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

Kristallien suunnittelu aloitettiin jo keväällä yhteistyössä turkulaisen muotoilija Hermanni Vuorisalon kanssa. Vuorisalo on suunnitellut kristallin lopullisen muodon ja kokoonpanoon liittyvät tekniset ratkaisut.
– Käsityöalalla käytetään liian vähän ammattimuotoiljoita tuotekehityksessä, vaikka yhteistyölle

olisi varmasti tilausta. Ollakseni rehellinen, mikäli me olisimme omin päin miettineet esimerkiksi teknistä kokoonpanoa, olisimme todennäköisesti päätyneet johonkin roudarinteippiratkaisuun, Aalto naurahtaa.

Kristalleja on tällä hetkellä myynnissä Taito Varsinais-Suomen toimipisteissä: Turussa (Vanha Suurtori 3, Brinkkala), Salossa (Rummunlyöjänkatu 2), Raisiossa (Hulvelankatu 25) ja Laitilassa (Sairaalantie 6). Ison kristallin hinta on 30 € ja pienen 22 €. Yhteishinta molemmille on 50 €.

 Kuvat: Sonja Karlsson

 

Taito Varsinais-Suomi järjestää aiheen tiimoilta myös käsityökursseja Taitokeskuksissaan. Kurssiaikataulut löydät täältä:

TURKU:

 

 

SALO:

RAISIO:

LAITILA:

Lisätiedot: Tiina Aalto,
Taito Varsinais-Suomi,
040 554 6188 tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi

Back To Top