skip to Main Content
Mukana Menossa: Mathilda Design

Kangaspuiden osista ja työvälineistä syntyy uutta designia

– Mathilda Design madaltaa kynnystä tutustua designiin ja suunnittelijoihin

Mathilda Design järjestetään kolmatta kertaa historiallisessa Mathildedalin ruukkikylässä. Lauantaina syyskuun 21. päivänä pidettävä toisenlainen, pääsymaksuton matalan kynnyksen design-tapahtuma kokoaa yhteen yhteensä yksitoista (11) niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin tunnettua eri alojen osaajaa. He ovat saaneet valita itselleen mieleiset osat vanhoista, yli satavuotiaan käsi- ja taideteollisen alan puolestapuhujan, Taito Varsinais-Suomen toimipisteistä käytöstä poistetuista kangaspuista, niiden osista ja työvälineistä.

Osien kimppuun heittäytyvät seuraavat taitajat: käsityöyrittäjä Piia Aaltonen ja tekstiiliartesaani Mikko Aaltonen (Vuonue, Paimio), tekstiilitaiteilija Erja Alander (Särkisalo), kuvataiteilija Lotta-Pia Kallio (Salo), tekstiilitaiteilija Johanna Kunelius (Porvoo), muotoilija Lasse Laine (Protosdemos, Salo), käsityöneuvoja Hannele Ruponen (Taito Varsinais-Suomi), graafikko Petri Salmela (Dog Design, Helsinki), puuseppämestari Matti Söderkultalahti (Mathildedal), pitsitaiteilija Tarmo Thorström (Rauma) ja muotoilija, Uuden muotoilun yhdistyksen puheenjohtaja Hermanni Vuorisalo (Hermandia, Turku).

Tapahtuman järjestää Mathildan Marina yhteistyössä Taito Varsinais-Suomen kanssa. Kangaspuut valikoituivat uuden designin alkujuureksi, sillä kudonta on vuoden 2019 käsityötekniikka – ja se on paljon muutakin kuin räsymattoja ja seinävaatteita.

– Taito uudistaa nyt vahvasti toimintakonseptiaan. Neuvonnan ja kädentaitoalan kurssien lisäksi haluamme nostaa esille rentoa yhdessäoloa ja käsityön kepeyttä. Supersuosittuja ovat nyt esimerkiksi makrameet, sisustushimmelit ja luova minikudonta. Kannustamme samalla eettiseen kuluttamiseen, Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto toteaa.

Kotimaisten ammattikäsityöläisten tuotteita myyvät Taito Shopit ovat hänen mukaansa nimenomaan eettisen kaupan ja itsetekemisen tavarataloja.

– Haluamme tarttua uusiin juttuihin, joten Mathilda Design sopii meille loistavasti. Pyrimme olemaan aktiivisesti mukana paikallisissa tapahtumissa ja tukemaan käsityöyrittäjien elinvoimaisuutta, Aalto sanoo.

Kangaspuiden osista syntyneet design-tuotteet ovat esillä Kauppakeskus Plazassa (Vilhonkatu 8, Salo) 13.-19.9. joka päivä klo 12-18. Näyttelyn avajaisia vietetään Plazassa pe 13.9. klo 16-19. Mathilda Design huipentuu lauantaina 21.9. klo 10-18 design-markkinoihin Mathildedalin Ruukkitehtaiden Kankirautavarastossa ja klo 15.30 Mathildan Marinassa (Ruukinrannantie 4, Mathildedal) alkavaan hyväntekeväisyyshuutokauppaan, jonka tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Itämeren suojeluun.

Lisätietoja: yrittäjä Maria Rantanen/Mathildan Marina, maria.rantanen@gmail.com, p. 040 5920 461
toiminnanjohtaja Tiina Aalto/Taito Varsinais-Suomi,
tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi, p. 040 554 6188

Back To Top