skip to Main Content
Syksyn Hitti: Neula Kädessä, Lanka Ilmassa – WORKSHOPIT

Kirjontaryhmä Pisto-Kas Brinkkalan Ullakkogalleriaan

Neula kädessä, lanka ilmassa –

Muistojen ja tunteiden ilmaisua kirjomalla

Pohjoismaisen Nordic Craft Weekin kunniaksi Taito Varsinais-Suomi ja Pisto-Kas-kirjontaryhmä järjestävät ainutlaatuiset työpajat Turun taitokeskuksen Ullakkogalleriassa. Pajoissa käsitellään kirjonnan avulla muistoja tunteita.

Su 1.9. klo 14 -16.30 Aamun kajo – alku, aurinko, toivo 

Ti 3.9. klo 18 – 20.30 Paikka paikan päälle – parsintaa ja paikkausta taitamattomille

To 5.9. klo 18 – 20.30 Illan hämy – kaipaus, kosketus, menetys

La 7.9. klo 14 – 16.30 Yön syli – sielunkuvia ja sisäisiä näkyjä

Ti 17.9. klo 18 – 20.30 palautetreffit työpajoihin osallistuneille

Ilmoittaudu mukaan toimisto@taitovarsinaissuomi.fi. Pajat on maksuttomia ja ne ohjataan suomeksi ja tarvittaessa ruotsiksi.

Samaan aikaan Ullakkogalleriassa on Pisto-Kas-ryhmän teemaan sopiva näyttely.

Näyttely on avoinna 22.8. – 20.9. Ti-pe klo 12 – 18, la-su 12-16

Avajaisia vietetään ke 21.8. klo 16 – 18 osoitteessa Vanha Suurtori 3, Turku

 

 

Taustaa:

PISTO-KAS!

PISTO-KAS! on keväästä 2015 alkaen toiminut kirjontaryhmä, joka yhdistää teoksissaan kirjontaa, kuvataidetta ja performansseja osallistuen muun muassa yhteisötaiteen näyttelyihin ja tapahtumiin.

Neula kädessä, lanka ilmassa -teoskokonaisuuteen osallistuu 14 tekijää:

Ulla Halkola, Leena Lyysaari, Leena Heino, Kristiina Elo, Veronika Ringbom, Arja Pasila, Pirkko Pehunen, Tuula Bergqvist, Riitta Liede, Seija Kojonkoski-Rännäli, Jaana Helin, Kati Helin, Kristiina Tikke Tuura ja Eila Hannula.

Nordic Craft Week

Pohjoismaiset käsityöjärjestöt ovat ideoineet syksyyn yhteispohjoismaisen tapahtumaviikon, jolloin jaamme ideoita, malleja ja kaikkea käsityöhön liittyvää eri maiden kesken. Nordic Craft Weekiä vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018, ja nyt toistamiseen syyskuun alussa 31.8.-6.9.2019.

Taito Varsinais-Suomen ja Pisto-Kas-ryhmän yhteistyönäyttelyn ja workshopien lisäksi viikon aikana jaetaan eri Pohjoismaiden perinnelapasten ohjeita suomeksi ja englanniksi nettisivulla Taito.fi.

Nordic Craft Weekin tuottavat Taitojärjestö, Estonian Craft Union, FORA, Denmark, Islandic Craft Association, Norwegian Folk Art and Craft Association ja Swedish Craft Association.

Taito Varsinais-Suomi

Taito Varsinais-Suomi kuuluu valtakunnalliseen Taitojärjestöön ja sen pääpaikka – Taitokeskus Turku ja Taito Shop – sijaitsevat Turun Vanhalla Suurtorilla Brinkkalan talossa.

Yhdistys järjestää käsityökursseja, työpajoja ja tapahtumia sekä myy kotimaista käsityötä, käsityömateriaaleja ja erityisesti varsinaissuomalaisten käsityöläisten tuotteita.

Lisätiedot:

Tiina Aalto / Taito Varsinais-Suomi 040 554 6188 / tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi

Leena Lyysaari/ Pisto-Kas 0440 150 160 / leena.lyysaari@gmail.com

Back To Top