skip to Main Content
Tahtoisitko Olla Onnellinen?

Tahtoisitko olla onnellinen?

 

Aika harvassa ovat ne, jotka vastaavat kysymykseen kieltävästi. Onnellisuus on nimittäin olotila, josta kumpuaa kaikki hyvä ympärillämme. Se, mistä kukin onnen löytää, onkin sitten paljon monimutkaisempi asia.
Monimutkaista on myös yrittää löytää Suurta Yhteistä mielipidettä siitä, olemmeko onnellinen kansakunta vai emme. Onnellisuus on nimittäin äärimmäisen subjektiivinen kokemus, vähän kuin kauneuskin.

Onnellisuutta myydään pillereinä, sitä myydään kuntosalikortteina, lomamatkoina tai vaikkapa taide-elämyksinä. Yhtä kaikki, onnellisuus on hyvä myyntivaltti, sillä se ei lakkaa koskaan myymästä.

Minäkin myyn onnellisuutta. Sitä myy myös Taito Varsinais-Suomi ja itse asiassa koko Taitojärjestö. Sitä on vain ollut välillä kovin vaikea sanoittaa. Olemme kovin usein tyytyneet myymään käsitöitä ja käsillä tekemisen kulttuuria vaikka todellisuudessa meidän käsissämme on ollut valtava onnellisuuden potentiaali.

Tähän olisi nyt helppo liittää maininnat tutkimuksista käsitöiden hyvää tekevistä vaikutuksista tai lista asiantuntijoista, jotka tunnustavat asian laidan. Mutta tässä voidaan puhua myös paljon yksinkertaisemmasta asiasta, kuten kaikesta siitä, mitä ympärillämme näemme.
Mikään ihmisen rakentama – ei kaupungit, ei kylät, ei tiet, ei kadut, ei teknologia – olisi päässyt syntymään ilman ihmisen kykyä valmistaa asioita käsin.
Kädet rakensivat kodit ja koulut, kädet keritsivät lampaat, kehräsivät villat ja neuloivat nutut, kädet loukuttivat pellavat ja kädet kutoivat kankaat. Myöhemmin kädet juottivat komponentit piirilevyyn ja leikkasivat syöpäkasvaimia ja aivoja.
Kädet tekivät kaiken, mistä me olemme itsemme ja kulttuurimme rakentaneet.

Minä myyn onnea tältä ”kaikkeuden” pohjalta ja teen sen ylpeänä.
Uskallan myös väittää, että käsillä tekemisen taito ja sen synnyttämä ilo, ovat lopulta niin tärkeitä onnenavaimia, ettei yhteiskunnalla ole varaa olla sitä ymmärtämättä.
Kädet nostivat meidät maakuopista ja sillä tiellä me olemme yhä edelleen. Ei unohdeta sitä koskaan.

Taito Varsinais-Suomi on olemassa tätä – ja teitä – varten!
Nähdään taitokeskuksissamme Turussa, Salossa, Raisiossa, Laitilassa ja Perniössä!

 

Tiina Aalto
Toiminnanjohtaja 1.1.2019 alkaen
Taito Varsinais-Suomi
040 554 6188
tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi

 

Back To Top