skip to Main Content

Jee, ollaan mukana lupiinitalkoissa!

Lankojen värjääminen lupiinikasvin osilla on kiehtova kässämaailman uutuus

 WORKSHOP LOPPUUNMYYTY

Raision taitokeskuksessa värjätään kesä-heinäkuun taitteessa villalankoja haittakasvi lupiinin osilla. 

– Lupiinivärjäyksestä on puhuttu jo vuosia, mutta laajamittaisesti ilmiö ei vielä ole lyönyt läpi, mutta nyt sen aika on. Viikonlopun workshopissa yhdistyy näin ollen kolme huipputrendikästä ilmiötä: puhdas ja laadukas suomenlampaan villa, haittalajien torjunta ja käsityöt, toteaa Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

Viikonlopun workshopin paikkana on luonnonkaunis Friisilän verstaiden pihapiiri, jossa sijaitsee Raision taitokeskus. Opettajana kurssilla toimii naantalilainen Kairi Radin.

– Olen nyt parin vuoden ajan keskittynyt luonnonkasveilla värjäämiseen, sillä minusta on todella kiehtovaa oppia ja opettaa näkemään, minkälaisia värisävyjä luonnosta voi löytää. Esimerkiksi lupiinin lehdistä ja tuoreista kukinnoista saadaan kauniita sinivihertäviä tai jopa keltaisia sävyjä. Myös kemikaalien vähäinen käyttö värjäysprosessissa on minulle tärkeä arvo, Radin kertoo.

Radin on tänä keväänä Rasekosta valmistunut designtekstiilien valmistaja.

– Käsi- ja taidetollisuusalan puolestapuhujina meille on tärkeää myös se, että voimme olla tukemassa uusia alalle tulevia kurssiopettajia. Se, että ala uudistuu ja saa uusia kasvoja, on kaikkien etu, toiminnanjohtaja Aalto toteaa.

 

Viikonlopun workshop: Lupiinivärjäys la 3.7. ja su 4.7. klo 11 – 16

Nyt jos koskaan on mahdollista tehdä todellinen ekoteko haittalajin leviämistä  vastaan ja oppia samalla kasvivärjäyksen salat.

Viikonlopun aikana siis opit, miten lupiinin kukintoja ja lehtiä on mahdollista käyttää lankojen värjäykseen. Lopputulokseksi saat uniikkeja sinivihertäviä lankoja sekä hyvän mielen siitä, että olet ollut hävittämässä lupiinikasvustoa. 

Tuothan siis mukanasi noin kilon verran lupiinin lehtiä sekä kymmenen litraa lupiinin tuoreita kukintoja.

 1. Päivä / La 3.7. Klo 11 – 16 / Lankojen puretus ja väriliemien keitto
 2. Päivä / Su 4.7. Klo 11 – 16 / Lankojen värjäys

Viikonlopun hinta 145€

Hinta sisältää opetuksen, välineet, värjäykseen tarvittavat aineet sekä 3 x 100 g paimiolaisen Vuonuen huippulaadukkaita villalankoja.

Omathan omat eväät mukaan, kahvit talon puolesta.

Maksu paikan päällä.

  Ilmoittaudu kurssille:

  Osallistujan nimi

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Osoite, postinumero ja postitoimipaikka

  Kurssin päivämäärä, kellonaika ja nimi

  Kurssin paikkakunta

  Lisätiedot: 

  Tiina Aalto / 040 554 6188

  Kairi Radin / 040 8389 601

  www.taitovarsinaissuomi.fi

  Back To Top