skip to Main Content

Kutomossa pääset oppimaan uusia taitoja ja kokemaan tekemisen iloa!
Opetamme kankaankudontaa alusta alkaen ja voit tehdä kangaspuissa erilaisia tekstiilejä perinteisistä moderneihin.  Kangaspuilla kudot erilaisia kodinsisustuksen tekstiileitä, liinoja, huopia, seinävaatteita, mattoja, sauna- ja keittiötuotteita sekä verhoja unohtamatta erilaisia asusteita.

Sisusta kotisi yksilöllisesti, kudo juuri tiettyyn paikkaan suunniteltuja tuotteita. Nauti tekemisestä yksin, luo ja insproidu materiaaleista tai iloitse tekemisestä  yhdessä muiden kutomon asiakkaiden kanssa. Kutomisessa ei tarvita etukäteen osaamista. Kutomossa on loimet valmiiksi rakennettuina ja ohjaajamme opastavat kutomisessa. Kutojille jää vain kutomisen nautinto! Tule tutustumaan ja varaamaan kudonta-aika.

Esillä on mallitöitä ideoina siitä,  mitä kaikkea voi tehdä. Materiaaleja ja poljentaa muuttamalla saa samaan loimeen kudottua erinäköisiä tuotteita. Jo kudontaa harrastaneille löytyy vaativampia sidoksia. Otamme vastaan myös toiveita ja voit vuokrata kangaspuut omaan käyttöön esim. viikoksi.

Materiaalit kudontatöihin saat helposti ostettua käsityökeskuksesta. Perinteisiin räsymattoihin matonkude kannattaa leikata itse kierrättämällä käytöstä poistettavat kodin tekstiilit uudeksi  tuotteeksi. Itse kudottu räsymatto on ekoteko!

Ohjausta saa arkipäivisin käsityökeskuksen aukioloaikoina. Iltaisin ja viikonloppuisin on mahdollista kutoa omatoimisesti.

Kutomisesta perimme päivämaksun 10 euroa sisältäen ohjauksen. Yhdistyksen jäsenille päivämaksu on 5 euroa. Loimet laskutamme metrihinnan ja kudemateriaalin käytön mukaan. Loimet vaihtelevat paikkakunnittain ja  parhaimman  tiedon kudottavista töistä saat käymällä käsityökeskuksessa.

 

Materiaalit ja tarvikkeet

Taitokeskukset myyvät ja välittävät käsitöihin tarvittavia materiaaleja (esim. lankoja, paperilankoja, huovutusvillaa, matonkuteita, poppanaa) ja tarvikkeita kuten kudontatarvikkeita (loimia, kaiteita, sukkuloita) sekä tekemis- ja ryijypaketteja.

Palvelemme myös kotona kutovia luomalla loimia ja rakentamalla ne asiakkaiden omiin kangaspuihin. Teemme asiakaskäyntejä myös kouluihin ja laitoksiin.

Taito Shop Turku myy käsityömateriaaleja, mm. teetee-neulelankoja ja käsityöläisten tuotteita. Lue lisää Taito Shop Turku -sivulta.

 

Taitokeskuksissa on lisäksi myynnissä vaihtelevasti paikallisten käsityöläisten tuotteita.

Back To Top