Yhdistyksen toiminta

Strategia ja visio

Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry toteuttaa omassa toiminnassaan Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n strategiaa Taito elää. Toiminnan perusajatuksena oli varsinaissuomalaisen käsityön edistäminen kulttuurina, taitona ja elinkeinona.

Toiminnan tavoitteena on palveluiden monipuolistaminen, taloudellisuus, käsityötuotteiden ja -palveluiden laadun kehittäminen sekä toiminnan tunnetuksi tekeminen. Yhdistys jakaa keskusliiton vision käsitöiden näkymisestä elämässä, tuotteissa ja palveluissa.

– ylläpitää viittä käsityökeskusta
– järjestää käsityötaitojen kurssimuotoista koulutusta
– ylläpitää omarahoitteisia ja kuntien kanssa yhteistyössä toteutettuja taiteen perusopetukseen kuuluvia lasten käsityökouluja
– välittää paikallisten käsityöläisten tuotteita käsityökeskuksissa ja järjestää käsityöläismarkkinoita
– tarjoaa asiantuntijapalveluita yhteisöjen ja yritysten työkykyä ylläpitäväksi toiminnaksi
– järjestää omia näyttelyitä ja osallistuu messuihin, markkinoihin ym. tapahtumiin
– pyrkii säilyttämään varsinaissuomalainen käsityökulttuuri ja suuren yleisön kiinnostus rikkaaseen suomalaiseen käsityöperinteeseen
– osallistuu alueen käsityötä ja käsityöyrittäjyyttä edistäviin kehittämishankkeisiin

Yhdistyksen toiminta on avointa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kädentaidoista, varsinaissuomalaisesta käsityöperinteestä, sen säilyttämisestä ja kehittämisestä sekä alan elinkeinoelämän edistämisestä.

Jäseneksi voit liittyä käsityökeskukessa tai tästä

Yhdistyksen säännöt liitteenä

Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry

Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry:n säännöt  <tästä>