skip to Main Content

Syyskuun viimeisenä päivänä tulee täyteen 40 vuotta siitä, kun Väisäsen Sirpa aloitti työuransa meillä. Silloin asemapaikkana toimi Turun Aurakadun neuvonta-asema ja me toimimme nimellä Varsinais-Suomen kotiteollisuusyhdistys. Työn toimenkuva oli käytännössä pelkästään kudonnan neuvonta ja kangaspuista irroteltiin ajan hengen mukaisesti tietysti mattoja ja pellavaisia kaita- ja pyyheliinoja, kuultokudoksia sekä myös erilaisia vaatetus- ja puuvillakankaita. Poppanabuumistakin puhuttiin.

40 vuotta myöhemmin me olemme Taito Varsinais-Suomi, ja toimintamme laajentunut valtavasti. Tänä päivänä löydät meiltä monipuolisia kässäkursseja ja -pajoja, tapahtumia, näyttelyitä, materiaaleja, tekemispaketteja, kotimaisia käsityöyrittäjien tuotteita sekä kyllä, yhä edelleen mahdollisuutta kudontaan. Tässä muutoksessa on ollut mukana myös meidän Sirpamme – ja siinä hulinassa hän on mukana yhä edelleen.

Työnantajalle on luonnollisesti tärkeää, että työntekijät ovat sitoutuneita toimintaan ja valmiina kehittämään sitä ajan vaatimusten mukaisesti. On tärkeää, että työntekijöistä löytyy hiljaista tietoa ja kokemusta, joka auttaa suhtautumaan hetkellisiin notkahduksiin. Kaikkein tärkeintä työnantajalle on kuitenkin asiakas, ja se, miten hänet kohdataan. Sirpa – meidän kesken Sipe – on hyvä esimerkki siitä, miten savolainen huumori ja välittömyys kantaa asiakkaalta asiakkaalle tänäkin päivänä.

Tervetuloa ystävät kaffettelemaan Turun taitokeskukseen (Vanha Suurtori 3, Brinkkala) keskiviikkona 30.9. klo 11 – 16 ja turisemaan niin menneistä kuin tulevistakin kässäjuonista. Tilaisuus on kaikin puolin muodollisuuksista vapaa – ainoa, mitä toivomme on, että naurua ei nytkään pidäteltäisi.

Tervetuloterkuin, Tiina Aalto

Pst. Koska Sirpa on erityisesti neuleen asiantuntija, kahvikupposen äärellä on mitä mainioin mahdollisuus hullaantua Taito Shopin ihanista langoista sekä tekemispaketeistamme. Ne ovat juuri Teitä varten ystävät!

 

Back To Top