skip to Main Content

Salon taitokeskus avaa ovensa käsityöalasta kiinnostuneille nuorille. Tavoitteena on kasvattaa nuorten mahdollisuuksia omaehtoiseen luovaan tekemiseen.

Kaikki alkoi siitä, kun paljastui, että valtakunnallistakin julkisuutta saanut Sukkapoika – Oliver Kultarinta – osoittautui salolaiseksi neuleista kiinnostuneeksi nuorukaiseksi. 14- vuotias Sukkapoika oppi neulomisen taidon isoisoäidiltään kymmenenvuotiaana ja on siitä lähtien tehtaillut neuleita.

”Lajitovereita” ei Salossa liiemmin ole tullut vastaan, vaikka hänellä on muun muassa Instagramissa seuraajia yli 450 ja vaikka kädentaitoalaa pidetään yleisesti hyvin trendikkäänä harrastuksena.

– Kyse ei ole siitä, etteikö alasta kiinnostuneita nuoria olisi myös Salossa. Kyse on ollut varmaankin siitä, että alustaa omaehtoiselle ja nuorten omista lähtökohdista lähtevälle toiminnalle ei ole ollut tarjolla. Salon taitokeskus ja Ompelimo Oliina haluavat osaltaan olla tukemassa nuorten luovaa toimintaa tarjoamalla tilat ja ompelukoneet käyttöön, toteaa Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

Craft Meet Salo kokoontuu maanantaisin klo 14 – 18 ja sinne ovat tervetulleita kaikki käsitöistä kiinnostuneet nuoret.

– Ajatus on, että jokainen saapuu paikalle omien käsitöidensä kanssa ja että yhdessä asioita pallottelemalla saadaan aikaiseksi jotakin uutta ja kiinnostavaa. Tällä hetkellä muun muassa tavoitteena saada ensi keväälle tuotetuksia nuorten oma muotinäytös, jossa he voivat ottaa kantaa muodin kautta erilaisiin nuoria liikuttaviin teemoihin, Aalto jatkaa.

Ompelimo Oliinan Jenny Sainio on innoissaan asiasta.

– Kädentaitoihin liittyy vaikka mitä! Cosplayta, nukkekotiharrastusta, nukkeilua, keppareita… Uskon, että jos ja kun saamme hyvän tiimin nuorista kasaan, he oppivat toinen toisiltaan vaikka mitä. Me aikuiset voimme olla tässä tukena, mutta visusti pyrimme olemaan tyrkyttämättä omia näkemyksiämme, päinvastoin. Haastamme nuoret haastamaan meidät!

Craft Meet Salo kokoontuu Salon taitokeskuksessa maanantaisin klo 14 – 18 osoitteessa Rummunlyöjänkatu 2 (Sinisen talon lisäsiipi)

Löydät nuoret Instagramista @craftmeetsalo

Lisätiedot:

Tiina Aalto/ Taito Varsinais-Suomi

040 554 6188

Sukkapoika Oliver Kultarinta

sukkapoika.neuloja@gmail.com

044 206 0619

 

Kuva: Sami Kilpiö

Kuvateksti: Aino Uutela on tehnyt keppareita jo vuosien ajan, Oliver Kultarinta on niin ikään neulonut 10-vuotiaasta lähtien. He kummatkin ovat innoissaan Craft Meet Salon kaltaisesta toiminnasta.

Back To Top