skip to Main Content

Eilen oli Elinamme ensimmäinen päivä, jolloin hän käytti kurssilla kuvan visiiriä. Tunnelma oli hilpeä, innostunut ja uudenlainen. Tämä on nyt tätä: kun kurssilaisia on tarpeeksi, on syytä varautua suojaamaan asiakkaita ja itseään vielä entistäkin tehokkaammin. Huomionarvoista on, että sen voi tehdä myös ilon kautta. Hymy ja ilo näkyvät maskien, visiirien ja käsidesipullojenkin takaa.

Kesä oli hyvää aikaa miettiä, mitä nyt oikein tapahtuu isossa kuvassa? Oli aikaa myös tajuta, että me olemme saaneet Suomessa elää hyvin kauan aikaa, jolloin tulevaisuus on koko lailla hyvin ennustettavissa. Samaan aikaan on maailmassa olemassa yhteiskuntia, joissa sukupolvet toisensa jälkeen syntyvät ennalta-arvaamattomuuteen. Me tupsahdimme siihen viime keväänä ilman kokemusta aiheesta.

Uskallan ennustaa, että käsityöala on ja pysyy, nyt ja tulevaisuudessa. Kulunut kesä todisti, miten esimerkiksi erilaiset tekemispaketit tekivät kauppansa verkkokaupoissa. Niiden turvin – näin uskon – selätettiin monet murheet.

Erityisesti tämä syksy paljasti sen, miten äkkiä naftaliinista kaivettiin esiin ompelijat maskien tekoon. Kuka ikinä olisi vuosi sitten uskonut siihen, että likimain kaikki kynnelle kykenevät ompelijat huudetaan apuun? Nämä esimerkit kertovat siitä, miten tärkeästä asiasta ja taidosta on kyse.

Välillä tuntuu kuin eläisimme isossa uutistoimituksessa. Koko ajan jossakin tapahtuu ja koko ajan on pysyttävä valppaana. Päätöksiä pitää tehdä, niiden kanssa täytyy elää ja niitä täytyy pystyä kumoamaan. Jonkun korvaan se voi kuulostaa kuluttavalta, mutta minun korvaani se on uusi kutkuttava mahdollisuus luovuudelle ja kokeilunhalulle: Jos nyt ennen mietitkin kolme vuotta sitä, ottaako osaa mattokurssille ja nyt kun sellainen on tarjolla, mikset tarttuisi siihen juuri nyt?

Juuri nyt on nimittäin ainoa hetki, joka on olemassa. Eilinen meni jo ja huominen on arvailua – tänään on juuri hyvä hetki päättää tehdä jotakin ihanaa.

Myös me vastaamme ajan huutoon: olemme unohtaneet jäykän lukukausiajattelun ja tuotamme kursseja, pajoja ja tapahtumia koko ajan vuoden mittaan. Emme kuku kerran vuodessa vaan kaakatamme ilosta koko vuoden!

Tervetuloa mukaan ihanaan kässäsyksyyn, kursseillemme, kutomoihimme sekä kauniiden kotimaisten käsityötuotteiden pariin! Muistathan myös, että meiltä löytyy myös kankaisia kotimaisia kasvomaskeja!

Me niin odotamme teitä!!!

Terkuin,

Tiina Aalto

 

Pst. Alla olevan linkin kautta näet tämän hetken kurssitarjontamme:

https://www.taitovarsinaissuomi.fi/kurssit/

 

Taitokeskus Turku ja Taito Shop

Vanha Suurtori 3 (Brinkkala)

turku@taitovarsinaissuomi.fi

040 849 9646

Avoinna ma – pe 10 – 17

 

Taitokeskus Salo

Rummunlyöjänkatu 2 (Sinisen talon lisäsiipi)

salo@taitovarsinaissuomi.fi

040 849 9648

Avoinna

Ma 10 – 17

Ti 12 – 19

Ke 12 – 19

To 10 – 17

Pe suljettu

 

Taitokeskus Raisio

Hulvelankatu 35 (Friisilän verstaat)

raisio@taitovarsinaissuomi.fi

040 849 9647

Avoinna

Ma 10 – 17

Ti 12 – 17

Ke 14 – 18

To 12 – 17

Pe suljettu

Back To Top