skip to Main Content
Lähiruoka, Taito Varsinais-suomi, Turun Taitokeskus, Taitokeskus Turku, Salon Taitokeskus, Taitokeskus Salo, Raision Taitokeskus, Taitokeskus Raisio, Brinkkala, Vanha Suurtori, Friisilän Verstaat, Sininen Talo, Turku, Salo, Raisio, Visit Turku, Visit Salo, Visit Raisio, Ruokavirasto, Brahea, MTK, Luomu, Osta Läheltä, Lähiruokapäivä, Luomu, Ekologia

Tavoitteena palvella entistä paremmin myös autottomia ja kaupunkilaisia

Valtakunnallinen lähiruokapäivä Osta tilalta uudistuu tänä syksynä Varsinais-Suomessa. Aikaisemmin lähiruokapäivää on vietetty niin, että asiakkaat ovat voineet vierailla tiloilla, nyt lähiruokatuottajat saapuvat myös kaupunkeihin.

– Koska kaikilla ei ole mahdollisuuksia autoilla lähitiloille, on tämä tervetullut uudistus. Samoin tämä palvelee myös niitä tuottajia, jotka eivät ole voineet avata tilojaan kaikille kävijöille, iloitsee Varsinais-Suomen MTK:n aluepäällikkö Terhi Löfstedt.

Lähiruokapäivä jalkautuu syyskuussa Taito Varsinais-Suomen taitokeskusten pihoille Turkuun, Saloon ja Raisioon.

– Tämä on meille hieno ja tärkeä asia, sillä lähiruokakulttuuri on hyvin lähellä meidänkin arvojamme. Haluamme olla tukemassa lähellä tuotetun ruuan merkitystä paitsi alueellisen elinkeinon, myös kestävän kehityksen näkökulmasta, toteaa Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

Ajatus uudenlaisesta lähiruokapäivästä syntyi Turun yliopiston Brahea-keskuksen projektipäällikkö Mervi Louhivaaran ja Aallon yhteistyön pohjalta.

– Meillä on nyt kasassa hyvä ja asiantunteva joukko. Minä ja Terhi kontaktoimme näytteilleasettajat  ja hoidamme lupa-asiat, Taito Varsinais-Suomi puolestaan hoitaa tiedotusta ja tarjoaa tilat. Paikkoja kaupunkikohteisiin on rajoitetusti, joten kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, kertoo Louhivaara. 

Lähiruokapäivää vietetään 11.9. klo 12 – 16

Kaupunkikohteiden osoitteet:

Turku / Brinkkalan sisäpiha / Vanha Suurtori 3

Salo / Sininen talo / Rummunlyöjänkatu 2 

Raisio / Friisilän verstaat / Hulvelankatu 35

Ilmoittautumiset:

mervi.louhivaara@utu.fi, puh. 0400 260390 (lomalla 12.7. – 16.8.)

Lisätiedot:

Mervi Louhivaara

Projektipäällikkö

Turun yliopiston Brahea-keskus

Ruokaketju ja kestävä kehitys

0400 260 390

mervi.louhivaara@utu.fi

http://vs-lähiruoka.fi/

 

Tiina Aalto

Toiminnanjohtaja

Taito Varsinais-Suomi

040 554 6188

tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi

 

Terhi Löfstedt

Aluepäällikkö

Varsinais-Suomen MTK 

0400 294 123

terhi.lofstedt@mtk.fi

Back To Top