skip to Main Content
Lisää Mahtavia Kevätvieraita – Tervetuloa Tiinasmoko!

Huhti-toukuussa Turun taitokeskukseen saadaan taas kerran upea vieras, mahtavat kurssit ja hehkuvan värikäs näyttely, kun kierrätysintoilija, Suomen käsityön museon museolehtori ja Tiinasmoko-yrityksen omistaja Raija Manninen pistää väripalettia viuhumaan.

Pop up -tilan näyttely aukeaa 6.4. klo 10 ja saman päivän iltana Raija vetää ensimmäisen pisanka-munien maalauskurssin Turussa. Tiistaina on vuorossa Salon taitokeskus.

Värikkäät pisanka-munat ovat mehiläisvahalla ja väreillä maalattuja pääsiäisajan koristeita, joilla on pitkä historia. Tekniikka on lähtöisin Ukrainasta, jossa pisanka-munien maalaaminen on vanha perinne. Munia on perinteisesti maalattu toisille lahjaksi, ja niiden kuviointiin ja väreihin liittyy paljon symboliikkaa. Monet perinteiset symbolit ovat liittyneet kristinuskoon, mutta mitään rajoituksia koristelun suhteen ei nykyään enää tunneta. Vain oma mielikuvitus asettaa kuvioille rajat.

Kurssin hinta 56 € (sis. opetuksen, välineet ja materiaalit kuuteen munaan)

Kursseille pääset ilmoittautumaan näistä linkeistä:

Turku 6.4. 17.00 – 20.15

https://www.taitovarsinaissuomi.fi/kurssit-turku/paasiaisextra-pisanka-munamaalaus-ma-6-4-klo-17-00-20-15/

Salo 7.4. 15.00 – 18.15

https://www.taitovarsinaissuomi.fi/kurssit-salo/paasiaisextra-pisanka-munamaalaus-ti-7-4-kklo-15-00-18-15/

Pisankamunien jälkeen toukokuussa Raija tulee vielä toistamiseen Turkuun, nyt teemana kiertotalous, kierrätys ja roskat. Tule kuulemaan Mannisen roska- ja kiertotalous luentoa ja vääntämään oma persoonallinen roskamanifestisi rautalangasta ja muovipusseista.

Manninen on puhunut kiertotaloudesta, kierrättämisestä ja roskan kauneudesta jo vuosien ajan, paljon ennen kuin koko asia oli edes muotia. Samaan aikaan luennon kanssa pääset tutustumaan Mannisen värikkääseen näyttelyyn Turun taitokeskuksen pop up-tilassa, joka päättyy Roskamanifesti-kurssin jälkeen.

Tule inspiroitumaan kiertotaloudesta ja roskan mahdollisuuksista käsityömateriaalina.

Kurssi hinta 56 € (sisältää luennon, opetuksen ja materiaalit)

Kurssille pääset ilmoittautumaan tästä linkistä:

EXTRA: Väännetty roskamanifesti  La 16.5. Klo 14.00 – 17.15

https://www.taitovarsinaissuomi.fi/kurssit-turku/extra-vaannetty-roskamanifesti-la-16-5-klo-14-00-17-15/

Tutustu Raijan tuotteisiin ja käsitöihin osoitteessa: https://www.tiinasmoko.fi/

Back To Top