skip to Main Content

Maaliskuun Pop up: Uolevi Nurmi – Pyöreä 4.3.-31.3.

Maaliskuun ajan Turun taitokeskuksessa on nähtävillä salolaisen huonekalupuuseppä Uolevi Nurmen uniikkeja kalusteita. Näyttelyn nimi, Pyöreä, viittaa paitsi puun pyöryyteen, myös universaaliin muotoon.

Uolevi Nurmi on työskennellyt puuseppänä yli kaksikymmentä vuotta. Koko sen ajan hän on ollut tekemisensä suhteen tikimätön: vain parasta puuta, vain viimeisteltyjä tuotteita.

– Pyrin aina tekemään tuotteeni niin viimeistellysti, että katsojan on helppo huomata minun käsityönä tekemieni tuotteiden ja massatuotettujen tavaroiden ero. Minulle on hyvin tärkeää sisällyttää kalusteisiini jokin iso tarina. Kuten nyt vaikkapa ajatus siitä, että nämä kalusteet on kaikki valmistettu puusta, joka on ollut olemassa jo kauan ennen minua, Nurmi kertoo.

Nurmi kertoo myös, miten on muuttunut puuseppänä vuosien kuluessa.

– Ennen minulle oli hyvin tärkeää valmistaa kaikki kalusteet niin, ettei niissä näy mitään ”säröjä”. Tänä päivänä minua kiinnostaa myös ne: viimeisteltynä pintana myös erilaiset oksanpaikat ovat todella kauniita, ja erityisesti ne ovat täysin ainutlaatuisia.

Taitokeskuksen pop up -tilan näyttelyssä on esillä tarkkaan valitut työt, ei tavarapaljoutta.

– Haluan, että ihmiset voivat pysähtyä esineiden viereen juuri niin kuin pysähdytään taiteen ja ainutlaatuisen materiaalin eteen. Esineitä saa koskea ja niiden pintaa hivellä. 

Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto on iloinen siitä, että Nurmen työt saatiin Taitokeskukseen juuri tänä vuonna.

– Tämän vuoden käsityötekniikaksi on valittu vuolenta ja Uolevi on omiaan myös sen tekniikan puolestapuhujana. Olen iloinen siitä, että voimme vuoden aikana tehdä yhteistyötä myös vuolu-kurssien muodossa. Uolevi on täysin suveneeri esiintyjä ja sen lisäksi hänelle on paljon mielenkiintoisia näkökulmia suomalaiseen tehometsätalouteen, Aalto kertoo. 

Uolevi Nurmi – Pyöreä 4.3.-31.3.

Turun taitokeskus Pop up

Vanha Suurtori 3 (Brinkkala)

Avoinna ma-pe 10 – 17, ke 10 – 18

Lisätiedot:

Uolevi Nurmi / 040 7387 281

www.uolevinurmi.fi

Tiina Aalto / 040 554 6188

tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi

 

Uolevi Nurmen tulevat vuolukurssit

Turku 2.6.2020:

https://www.taitovarsinaissuomi.fi/kurssit-turku/uusi-kurssi-opi-vuolemaan-uolevin-kanssa-ti-1-6-klo-17-30-19-45/

Salo ke 15.4.2020:

https://www.taitovarsinaissuomi.fi/kurssit-salo/opi-vuolemaan-uolevin-kanssa-ke-15-4-klo-17-00-19-15/

Raisio ti 14.4.2020:

https://www.taitovarsinaissuomi.fi/kurssit-raisio/opi-vuolemaan-uolevin-kanssa-ti-14-4-klo-17-00-19-15/

Lisäksi tapaat Uolevin kevään asiakasillassamme to 23.4.2020:

https://www.taitovarsinaissuomi.fi/kurssit-turku/tervetuloa-asiakasiltaan-vieraana-roope-lipasti-ja-uolevi-nurmi-to-23-4-klo-18-00-19-30/

Back To Top