skip to Main Content

Pikkusisko kuoli kaksi vuotta sitten keväällä. Hän menehtyi 37-vuotiaana helsinkiläisen Pelastusarmeijan asuntolassa piikitettyään itseään viimeisen kerran. Narkomaaniksi hän eli pitkän elämän.

Kuten jokainen päihderiippuvainen ja päihderiippuvaisen omainen tietää, sairaus on harvoin virtaviivainen tie virheestä hautaan. Se on poukkoileva matka, jossa kirkkaammat hetket lomittuvat sysipimeyden kanssa. Vaikka sairaus kummittelisikin jatkuvasti, on myös hetkiä, jolloin möröt pysyvät sängyn alla.

Jos nyt mietit, mihin tämä aloitus liittyy, lue tämä:

Pikkusiskoni kuivempiin kausiin liittyi aina hyvin vahvasti kyky tehdä asioita käsillään.

Kun katson taaksepäin, pystyn muistamaan hänet onnellisena ainoastaan niinä hetkinä, jolloin hän sai kertoa valmistamistaan koruista.

Kun hain tätä työpaikkaa, listasin hakemukseeni ajatuksen, joka meni sanasta sanaan näin:

Niin kauan kun ihmisellä on silmät, joilla nähdä, ja kädet, joilla tehdä, hänellä on oikeus itse tehtyyn kauneuteen. Elämme eriarvoistuvassa yhteiskunnassa, jossa me – käsityöalan toimijat – voimme olla rakentamassa myös sosiaalista hyvinvointia.”

Me emme tietenkään paranna sairauksia, emmekä voi korjata rikkonaista mieltä, mutta me voimme olla toiminnallamme tekemässä elämästä siedettävämpää ja kauniimpaa, sen uskallan taata. 

Kuten kaikki tietävät, elämme tällä hetkellä aikaa, jota kukaan ei uskonut tulevaksi, ei ainakaan tällä rytinällä. Elämme myös aikaa, jossa eniten käytetty lause taitaa olla: En tiedä.

Minä en tiedä, miten meidän käy, ja tämä on fakta. Paljon käytetty fraasi siitä, ettei elämästä koskaan tiedä, on nyt harvinaisen totta.

Voin yrittää iloita siitä, että alkuvuotemme antoi vahvan signaalin, että meidän toiminnallemme on kysyntää. Meillä oli loppuunmyytyjä kursseja ja tapahtumia enemmän kuin koskaan. Nyt kun emme  voi myydä kursseja emmekä tuotteita, voin vain laatia laskelmia siitä, miten pitkään kantokykymme kestää.

Rehellinen vastaus tähänkin on: En tiedä, kaikki riippuu kaikesta.

Ainoa asia, jota nyt voimme myydä, on jäsenyytemme. Mikäli sinusta tuntuu, että haluat olla tukemassa toimintaamme jäsenyyden muodossa, tartu tähän nyt. Me haluamme olla jatkossakin se paikka, jossa opitaan ja iloitaan yhdessä. Se paikka, joka pitää suomalaisen käsityön puolta ja se paikka, jossa käsityöyrittäjyys ja erityisesti varsinaissuomalainen kässäyrittäjä voi saada tuotteensa näkyviin. Haluamme ehdottomasti olla myös se paikka, joka puhuu sosiaalisen hyvinvoinnin puolesta.

Haluamme olla olemassa vielä silloinkin, kun möröt painuvat sängyn alle. Sellaisenkin ajan on vielä tultava.

 

Rakkain terkuin,

Tiina Aalto

Toiminnanjohtaja

 

Pst. Viestiä saa myös jakaa ; )

 

Mikäli haluat liittyä jäseneksemme, pääset tekemään sen tämän linkin takaa. Jäsenyys maksaa 25€/kalenterivuodessa + kertaluonteinen kirjaamismaksu 10€.

 

  Sukunimi (pakollinen)

  Etunimet (pakollinen)

  Lähiosoite (pakollinen)

  Postinumero ja -toimipaikka (pakollinen)

  Kotikunta (pakollinen)

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Minut saa lisätä yhdistyksen postituslistalle
  Minulle saa lähettää laskun jäsenmaksusta sähköisesti

   

  Mikäli olet jo jäsenemme, pyydän, että tarkistaisit oletko jo maksanut jäsenmaksusi tältä vuodelta.

  Mikäli olet unohtanut asian, voit hoitaa sen maksamalla 25 euron jäsenmaksusi tilille:

  FI70 1547 3000 1003 56

  SAAJA: Taito Varsinais-Suomi ry

  VIESTIKENTTÄÄN: Nimi, osoite

  Linkin takaa lisätietoa jäsenyydestä:

  http://www.taitovarsinaissuomi.fi/liity-jaseneksi-2/

  Back To Top