skip to Main Content
Nahkuriperinteen Vaalijat Vanhalle Suurtorille Brinkkalaan

Kaksi vuotta sitten perustettu Suomen perinnenahkurit ry. tekee uraauurtavaa työtä sen puolesta, että entisaikain tietotaito eläimestä saatavien raaka-aineiden – kuten nahkojen, villojen, luiden ja sarvien – käyttö olisi osa elävää kulttuuriperintöä jatkossakin.

Nahkureiden taustalla on perinnenahkuri Hanne Noren vuosia jatkunut työ alan kouluttajana.

– Yhdistys perustettiin, jotta voisimme yhdessä ja  entistä näkyvämmin tuoda ihmisten tietoisuuteen vaihtoehtoja luonnonmukaisista parkitusmenetelmistä sekä eettisten ja kestävän kehityksen mukaisista toimintatavoista, yhdistyksen puheenjohtaja Nore kertoo.

Myös yhteistyön lisääminen metsästäjien, kalastajien ja tilallisten kanssa on yksi yhdistyksen tehtävistä.

– Erityisesti se, miten tänä päivänä eläintä ajatellaan vain ravinnontuottajana, on yksi keskeinen ongelma. Eläin nähdään vain ravintona, jonka muu ruho on lähinnä ongelmajätettä, vaikka näin ei pitäisi olla, Nore jatkaa.

Suomen perinnenahkurit tuo nyt tätä tietotaitoa, tuotteita ja valistusta Turun Vanhalle Suurtorille.

Nahkurit esittelevät ja myyvät tuotteitaan parin viikon ajan elokuussa Taito Shop Turun Pop up-myymälässä.

Pop uppiin osallistuvat perinnenahkurit Raisa Rautio, Taina Sinkkonen, Kristiina Juvas, Reija Rantanen, Sonja Ahlroth, Hanna Nore ja Nina Ekström.

– Olen saanut seurata nahkureiden innostusta ja tietotaitoa jo vuosien ajan ja huomata myös, miten kiinnostuneita ihmiset ovat perinteisistä työtavoista ja luonnonmukaisista ja myrkyttömistä parkitusaineista. He tekevät arvokasta kulttuurityötä menetelmien puolesta, jotka ovat jo liki ehtineet kadota kulttuuristamme. Siksi on erityisen hienoa, että nahkurit saapuvat juuri meille, historialliselle Suurtorille, sanoo Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

 

Suomen perinnenahkurit Pop up

To 8.8.- La 24.8.

Avoinna arkisin klo 11 – 18 ja lauantaisin klo 11 – 16

Vanha Suurtori 3 (Brinkkala)

 

Lisätiedot:

Hanna Nore/ puheenjohtaja, Suomen perinnenahkurit ry

hannanore.com

+358 440 333890

 

Tiina Aalto/ toiminnanjohtaja, Taito Varsinais-Suomi

tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi

+358 40 554 6188

Back To Top