skip to Main Content
Meidän Markkinat, Visit Turku, Vanha Suurtori, Erityistaide, Käsityömarkkinat

Lauantaina 28.5. on hieno päivä, silloin Turussa järjestetään maailman ensimmäiset Meidän markkinat. Hienon päivästä tekee se, että koko tapahtuman keskiössä ovat ainoastaan erityistaiteen piirissä olevat käsityön ja kuvataiteen tekijät. He yhdessä työ- ja toimintakeskustensa kanssa saapuvat myymään valmistamiaan tuotteita Turun Vanhalle Suurtorille.

Meidän markkinat, visit Turku, Vanha Suurtori, käsityömarkkinat

Miksi tämä on niin tärkeää? Sitä voi jokainen täysin terve ja toimintakykyinen pohtia tykönänsä. Itselleni suuri oivallus tapahtui Turun Ravattulan toimintakeskuksessa viime vuonna. Sain nähdä, miten paljon erilaisia käsitöitä keskuksessa tehtiin, minkälainen into oli tekijöillä ja sen, miten rajalliset mahdollisuudet eri keskusten on ollut päästä näkyvästi esiin. Koronavuodet eivät suinkaan ole parantaneet tilannetta, päinvastoin. 

Oivalsin, että maailmassa on vaikka mitä messua, markkinaa ja festivaalia. Laskin, että mekin voisimme vuodessa osallistua kymmenille erilaisille markkinoille vain yksinkertaisella päätöksellä lähteä mukaan. Kamat kasaan ja menoksi. Meidän ei tarvitsisi pohtia hetkeäkään sitä, kykenemmekö, ehdimmekö. Meidän ei tarvitsisi jännittää.

Luovuus on jokaisen oikeus. Me, jotka työskentelemme käsityökulttuurin piirissä, tiedämme, miten suuri merkitys tekijälle on, kun hän saa esitellä tekemiään käsitöitään. Se on suuri asia: tulla näkyväksi, tämän minä tein. 

Tähän onneen ja iloon on kaikilla oltava mahdollisuus ja me haluamme olla tukemassa sitä niin nyt kuin tulevinakin vuosina.

Toivotan kaikki tervetulleeksi Meidän markkinoille Turun Vanhalle Suurtorille lauantaina 28.5. klo 12 – 15. Tehdään tästä ilon ja luovuuden markkinat! Pidetään kaikkien luovuudesta huolta!

Terkuin, Tiina Aalto

Taito Varsinais-Suomi

tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi

040 551 6188

 

Pst. Jo nyt erityinen kiitos kaikille mukaan ilmoittautuneille työ- ja toimintakeskuksille, joita saapuu markkinoille ympäri eteläisen Suomen. Te teette arvokasta työtä, ja me tiedämme sen.

Pst.pst! Varaathan mukaasi myös käteistä rahaa? Kaikilla keskuksilla ei ole käytössään maksupäätettä.

Back To Top