skip to Main Content
Rentoa Kässää Iltatoritorstaisin Salossa

Salon taitokeskuksen, eli Sinisen talon pihamaalla on kässäilty kesäkuusta lähtien aina iltatoritorstaisin.

– Kässämarkkinat syntyivät yhteisestä ajatuksesta Salon Seudun Kädentaitajien kanssa kun pohdimme, miten ja minne voisimme kokoontua yhteen myymään, ostamaan ja tekemään käsitöitä, kertoo Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto. 

Koska Salon taitokeskus sijaitsee aivan torin lähellä Vähäjoen varrella, oli paikka hyvin luonteva valinta jo kauniin pihapiirin ansiostakin. Torstai oli luonnollinen valinta päiväksi, sillä silloin Salo täyttyy joka tapauksessa ihmisistä.

– Alusta asti halusimme lähteä rakentamaan tapahtumaa, joka olisi ennen kaikkea rento ja välitön. Tulla ja mennä saa miten haluaa, kunhan oleminen nyt jollakin tavalla liittyy käsillä tekemiseen. Myymään voi tulla omia tuotteitaan tai materiaalejaan yhtä luontevasti kuin tekemään edullisia kässäkirppariostoksiakin, Aalto toteaa.

Yhteisen tekemisen lisäksi Kässämarkkinoille on käytännön syykin:

– Olemme yli satavuotias yhdistys, jolle on vuosikymmenten aikana kertynyt melko mittava varasto käsityömateriaaleja. Koska Salon taitokeskuksessa aloitetaan kesän ja alkusyksyn aikana remontti, on aika myös tyhjentää varastoja.

Asiakkaan kannalta tärkeintä lienee kuitenkin hyvä fiilis, edulliset hinnat ja yhteisöllisyys. Salon Seudun Kädentaitajien puheenjohtaja Anna-Maija Sulavuori visioi, miten Sinisen talo pihalla voisi markkinapäivinä pyörittää esimerkiksi erilaisia neuleklinikoita.

– Täällä voisimme opettaa muun muassa parsimista tai vaikkapa kantapään tekoa. Tänne voi niin ikään tulla vaan vaikka olemaan, tekemään ja saamaan ideoita. Vertaistukeakin taatusti löytyy.

Aallon mukaan markkinoilla on käynyt uteliasta ja kiinnostunutta väkeä.

– Muutamia asiakkaita on käynyt joka viikko katsastamassa tarjonnan. Olemme liikkeellä pienin askelin ja ajatuksella, että tämäntyyppinen toiminta jatkuu myös tulevina kesinä. Salon iltatori on hieno konsepti, jonka ympärille on hyvä rakentaa entistä monipuolisempaa tarjontaa. Tämä on yksi niistä. Sosiaalisen median kautta levinnyt sanoma on tuonut Rummunlyöjänkadulle käsityöihmisiä kaukaa mökeiltään. Siinä samassa he sitten tutustuvat myös Salon torielämään.

Kässämarkkinoita vietetään Salon taitokeskuksessa (Rummunlyöjänkatu 2) aina iltatoritorstaisin

klo 14 – 18. Myyntipöytiä voi lunastaa 10 euron hintaan klo 13 lähtien. Oma pöytä- tai vilttipaikka maksaa 5 €.

 

Lisätiedot:

Tiina Aalto / 040 554 6188 / tiina.aalto(at)taitovarsinaissuomi.fi

Lukas Salvinen saapui yhdessä äitinsä Maarit Salvisen kanssa myymään tarpeettomia käsityötarvikkeita. Vierellä Salon Seudun Kädentaitajien puheenjohtaja Anna-Maija Sulavuori opettelee neulomaan kahta sukkaa samaan aikaan.

Outi Merivalo ja Sirpa Timonen tutkivat kässämarkkinoiden kangasvalikoimaa.

Back To Top