skip to Main Content
Kerttuvilla, Roosa Nauha, Syöpäsäätiö, Taito Varsinais-Suomi, Turku, Marita Karlsson,

Roosa nauha 2021 – yhteistyössä Kerttuvillan kanssa

Kun taivassalolainen Marita Karlsson – neulesuunnittelija Kerttuvilla – sai rintasyöpädiagnooosin vain 28-vuotiaana, hänellä oli yksi harrastus, joka kannatteli päivästä toiseen: neulominen.

Myös toipumisen voidaan sanoa alkaneen neulomisen myötä.

– Kun viimein jaksoin tarttua sairaalassa kutimiin, hoitajat tulivat iloisena toteamaan, että nyt alkaa toipuminen, hän kertoo hymyillen.

Taito Varsinais-Suomi tekee tänä vuonna yhteistyötä Kerttuvillan kanssa Roosa nauha -kampanjassa. Hän on suunnitellut Roosa nauha -kuvastoon Ilo-sukat, jotka kuvastavat elämäniloa ja kiitollisuutta.

– Halusin sukkamalliin erityisesti mukaan palmikkoneuletta, sillä se kuvastaa mielestäni hienolla tavalla yhteenkuuluvuutta. Muutoinkin minulle on oli tärkeää, että sukkamalli olisi samaan aikaan suhteellisen helppo, mutta myös mielenkiintoinen.

Kerttuvilla on ammatiltaan tekstiiliartesaani ja Vakka-Suomen kansalaisopiston kädentaitojen opettaja, mutta neulesuunnittelijana hän on itse oppinut. Hänen mallinsa tunnettaan luonnonläheisistä väreistään ja -aiheistaan ja hänen mallejaan voi löytää Instagramista tunnisteella @kerttuvilla.

Syöpä on nyt jo selätetty, sikäli mikäli sellaista voi koskaan edes tapahtua kokonaan.

– Totta kai se jätti jäljet minuun ja aiheutti sen, että osaan ajatella jokaista päivää lahjana. Tiedän, miten nopeasti asiat saattavat muuttua, joten elämään tarttuminen on syytä tehdä tänään. Siksi oli myös hienoa, että sain osallistua suunnittelijana tähän hienoon ja tärkeään kampanjaan.

Syöpäsäätiö, Roosa nauha, villalanka, syöpä, hyväntekeväisyys, Taito Shop Turku, Turku, visit Turku, Taitokeskus Salo, Taitokeskus Raisio

 

Taitojärjestö käsityön hyvää tekevällä voimalla mukana Roosa nauha -keräyksessä

 Taitojärjestö on jo yhdeksännen kerran mukana syksyisessä Roosa nauha -keräyskampanjassa, joka käynnistyy 23.9. Roosa nauha -tuotteen ostaminen on konkreettinen teko syöpään sairastuneiden tukemiseksi. Kun Syöpäsäätiö perustettiin, vain yksi kolmesta sairastuneesta parantui syövästä. Syöpätutkimuksen ansiosta nyt kaksi kolmesta paranee. Tämä on hieno menestystarina, jossa Taitojärjestö on omalta osaltaan mielellään mukana keräyksen yhteistyökumppanina. Langat ja kotimaisten suunnittelijoiden neulemallit mahdollistavat käsityön harrastajille keräyksen tukemisen heille rakkaan harrastuksen välityksellä. Roosa nauha -kampanjassa kerätyillä varoilla tuetaan kotimaista syöpätutkimusta, neuvontapalveluita ja vertaistukea sekä edistetään syövän ennaltaehkäisyä. Taitojärjestön kampanjatavoite on kerätä vähintään 12 000 euroa Syöpäsäätiölle.

Taitojärjestön 13 alueellista taitoyhdistystä kutsuivat mukaan paikallisia neulesuunnittelijoita ja lopputuloksena on tällä viikolla julkaistava yhdeksäs Roosa nauha -neulelehti, joka sisältää 25 kaunista neulemallia. Suunnittelijoina mukana ovat Soile Pyhänniska, Mia Sumell /SullaVikat, Karoliina Erkinjuntti, Merja Ojanperä, Reeta Vaha, Eija Sinkkonen, Marita Karlsson / Kerttuvilla, Minna Ahonen, Katri Loponen, Terhi Naskali, Jaana Talvitie, Kati Peltonen ja Taito Etelä-Suomi ry.

Roosa nauha -langat tuottaa Taito Pirkanmaa Oy. Lankavaihtoehtoina on paitoihin, lapasiin ja pipoihin soveltuva 100 % villainen Roosa nauha Pirkka-lanka, jonka materiaali on sama kuin klassikko Pirkka-langan. Toisena lankana on ohut kirjoneuleisiin ja sukkiin erinomaisesti sopiva vahvistettu Roosa nauha -sukkalanka (75 % villa, 25 % polyamidi). Kaikki Roosa nauha -langat värjätään Hämeenkyrössä ja jälkikäsitellään Tampereella Verkarannassa. Paksu Pirkka-lanka on alkuperältään norjalaista lampaanvillaa, joka kehrätään Norjassa.

Roosa nauha -lankoja ja neulelehtiä myyvät taitokeskukset ja Taito Shop -myymälät sekä verkkokaupat taitoshop.fi ja taitopirkanmaa.fi.

Taitojärjestö lahjoittaa jokaisesta tuotteen myyntihinnasta noin 10 % Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen.

 

Aikaisempien kahdeksan Roosa nauha -keräysyhteistyövuoden aikana olemme kuulleet monia koskettavia tarinoita käsityöstä osana syöpäsairautta. Moni on kertonut löytäneensä käsityöstä lohtua ja ajankulua raskaiden hoitojen aikana. Moni taas kertoo haluavansa osallistua ja neuloa Roosa nauha -neuleita, kun sairaus on vienyt jonkun läheisen ja rakkaan henkilön, muistot neulotaan talteen.

Toivomme että käsityön hyvää tekevä voima on yhdistävä tekijä myös tässä tärkeässä kampanjatyössä, jolla voimme rakkaan käsityöharrastuksen kautta olla osaltamme auttamassa ja tukemassa tärkeää Syöpäsäätiön työtä.

Varsinais-Suomen alueella Roosa nauha -langat ja kuvastot löydät täältä:

Taito Shop Turku

Vanha Suurtori 3 / Brinkkala

040 849 9642

 

Salon taitokeskus

Rummunlyöjänkatu 2 / Sinisen talon lisäsiipi

040 849 9648

 

Raision taitokeskus

Hulvelankatu 35 / Friisilän verstaat

040 849 9647

Back To Top