skip to Main Content

Salon taitokeskuksen galleriatila Kompuuki aloitti näyttelyvuotensa porilaisen ITE-taiteilija Ullakaisa Kaarlelan (1950) puhuttelevilla kirjontateoksilla.

Tervetuloa nyt tapaamaan taiteilijaa ja keskustelemaan kirjotusta ITE-taiteesta. Kaarlelaa jututtaa Taito Varsinais-Suomen erikoisneuvoja ja kirjonnan taitaja Elina Helminen.

To 24.2.22 

klo 14 – 16

Salon taitokeskus/

Galleria Kompuuki

Rummunlyöjänkatu 2

Kaarlelan omaa elämää ja taidetta ovat sävyttäneet vuodet vaikeasti vammaisen tyttärensä omaishoitajana sekä lukuisat muut hänen kuulemansa tarinat omaishoitajien elämästä. 

Kaarlela onkin kuin tarinankertoja: hän on loputtoman kiinnostunut ihmisten elämästä ja tarinoista, jotka piirtyvät kankaille värikylläisinä, voimakkaina ja vapaasti kirjottuina taideteoksina. Vaikka jotkut teokset kuvaavat vaikeitakin asioita, niistä kumpuaa myös vahva elämänilo ja kiitollisuus.

Ullakaisa Kaarlela kuuluu Suomen eturivin ITE-taiteilijoihin, jonka teoksia on ollut näytillä useissa valtakunnallisissa ITE-taiteen näyttelyissä sekä muun muassa Slovakian kansallisgalleriassa Bratislavassa. Hänen teoksiaan on päätynyt myös sveitsiläisen taiteenkerääjä Max E. Ammannin kokoelmiin.

Ullakaisa Kaarlela:

Kahdet askeleet

28.1.22 – 31.3.22

Salon taitokeskus/

Galleria Kompuuki

Rummunlyöjänkatu 2

Avoinna

Ti – pe 10 – 17

La 11 – 16

 

Salon taitokeskus

040 849 9648

salo@taitovarsinaissuomi.fi

Back To Top