skip to Main Content
Lähiruoka, Lähiruokapäivä, Turun Vanha Suurtori, Taito Varsinais-Suomi, Visit Turku, Osta Tilalta

Tervetuloa Lähiruokapäivään Turun Vanhalle Suurtorille

Tavoitteena palvella entistä paremmin myös autottomia kaupunkilaisia

Valtakunnallinen lähiruokapäivä Osta tilalta uudistuu tänä syksynä Varsinais-Suomessa. Aikaisemmin lähiruokapäivää on vietetty niin, että asiakkaat ovat voineet vierailla tiloilla, nyt lähiruokatuottajat saapuvat myös kaupunkiin, eli Turun Vanhalle Suurtorille.

Lähiruokapäivää vietetään lauantaina 10.9. klo 12 – 16.

– Koska kaikilla ei ole mahdollisuuksia autoilla lähitiloille, on tämä tervetullut uudistus. Samoin tämä palvelee myös niitä tuottajia, jotka eivät ole voineet avata tilojaan kaikille kävijöille, iloitsee Varsinais-Suomen MTK:n aluepäällikkö Terhi Löfstedt.

– Tämä on meille hieno ja tärkeä asia, sillä lähiruokakulttuuri on hyvin lähellä meidänkin arvojamme. Haluamme olla tukemassa lähellä tuotetun ruuan merkitystä paitsi alueellisen elinkeinon, myös kestävän kehityksen näkökulmasta, toteaa Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

Lähiruokapäivään saapuu 15 eri lähiruokatuottajaa Varsinais-Suomen alueelta. Tarjolla on muun muassa lihatuotteita, härkäpaputuotteita, valkosipulia, juureksia, sinappia, hunajaa, leivonnaisia ja leipää.

Myös Turun Taito Shop on avoinna koko tapahtuman ajan.

Back To Top