skip to Main Content

Pitkä odotus päättyy kun Varsinais-Suomi saa vihdoinkin oman kaarrokeneuleensa Mielikin!

Mielikin tarina vie varsinaissuomalaisen mytologian juurille ja kivikauden maailmaan, jolloin lehdot ja hiidet olivat pyhiä paikkoja. Metsän eli Tapiolan valtijaiksi ja metsän väen hallitsijaksi on nimetty Tapio ja hänen vaimonsa Mielikki. Mielikille puhuttiin kauniisti ja laulettiin, jotta hän antaisi satoa.

Mielikin on suunnitellut raisiolainen kirjailija ja neulesuunittelija Jenna Kostet, jolla on Instagramissa (@ihtiriekkoknits) lähes 10 000 seuraajaa.  

Mielikki on syntynyt kolmen toimijan yhteistyönä, jossa mukana on suunnittelija  lisäksi paimiolainen laatulankojen valmistaja Vuonue sekä Taito Varsinais-Suomi.

– Olimme pitkään miettineet, mikä voisi olla se juuri meidän maakuntamme omaispiirre, joka olisi siirrettävissä neuleeseen. Alusta lähtien oli selvää, että jos ja kun sellainen tehdään, sitä ei lähdetä suunnittelemaan mistä tahansa langasta vaan langan on täytettävä tietyt laatukriteerit. Kun sitten Vuonuen Piia Aaltonen vinkkasi Kostetin mahdollisesta kiinnostuksesta hankkeelle, alkoivat palat loksahtaa kohdalleen. Jennan syvällinen ymmärrys mytologiasta ja alueemme historiasta sekä omaperäinen design on juuri sitä, mitä alueemme neule ansaitseekin, kertoo Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

Taito Varsinais-Suomi, Taito Shop Turku, Turun taito shop, Brinkkala, kaarrokeneule, Mielikki, Jenna Kostet, Ihtiriekkoknits, VuonueTaito Shop Turku, Turun taito shop, Manta, suomenlampaanvilla, kaarrokeneule, Mielikki, Brinkkala, Taito Varsinais-Suomi, tekemispaketti, islantilaisneule

Mielikin ohjeet ja langat siihen ovat ostettavissa maanantaista lähtien Turun Taito Shopilla, Vuonuen omassa myymälässä Paimiossa sekä Vuonuen verkkokaupassa. Lankana neuleessa on täysvillainen, pehmeä ja täysin kotimainen Manta-karsalanka, josta löytyy yhdeksän eri värisävyä.

Tekemispaketin hinnat alkaen 121,20€

Lisätiedot: 

Piia Aaltonen / Vuonue / 041 548 7474

www.vuonue.fi

Jenna Kostet / @ihtiriekkoknits / jtkostet@gmail.com

Tiina Aalto / Taito Varsinais-Suomi / 040 554 6188

www.taitovarsinaissuomi.fi

Kuvaajatiedot

Yllä vasemmalla: Hannes Merisaari

Yllä oikealla: Tarmo Thorström

Tekstissä: Suvi Elo

Back To Top