skip to Main Content
Siimes, Tekemisen Iloa, Taitojärjestö, Kudonta, Luovuus, Taitokeskus Turku, Taitokeskus Salo, Taitokeskus Raisio, Kudonta, Omaa Aikaa, Metsänsiimes, Kutomo, Visit Turku, Visit Salo, Visit Raisio

Tervetuloa Siimes!

Syksyn 2021 Tekemisen iloa -sisustusmallisto kutsuu kutomaan kangaspuilla huikean kauniin Siimes-maton, jonka väritystä voit soveltaa oman kodin sävyihin.

Taitojärjestön Tekemisen iloa -malliston Siimes-maton suunnittelijana on toiminut joensuulainen muotoilija Outi Santaniemi. Hän on työskennellyt muun muassa tekstiilialan yrittäjänä ja kuosisuunnittelijana, kädentaitojen ohjaajana sekä tuottanut sisältöjä Taito-lehteen.

Outi Santaniemi, Siimes, Taitokeskus Turku, Taitokeskus Salo, Taitokeskus Raisio

– Siimes-matto ei keksi pyörää uudelleen, mutta ehkä keikauttaa sen uuteen uskoon. Käsityöneuvojan työssä olen huomannut, että kutojat kaipaavat vaihtelua mattoihinsa. Ruusukas-sidokset ovat suosittuja, mutta tehtyään muutaman ruusukasmaton kutoja jää janoamaan lisää mahdollisuuksia. Siimes antaa kutojalle välineet luoda improvisoidun väri- ja kuvioilottelun mattoonsa, tai halutessaan suunnitella ja toteuttaa klassisen ja hallitun kokonaisuuden muutamalla koristeellisella raidalla, Outi kertoo maton taustasta.

Siimes-mattoa on nyt mahdollista päästä kutomaan myös kaikissa Taito Varsinais-Suomen taitokeskuksissa Turussa, Salossa tai Raisiossa. Voit kutoa Siimes-mattoa joko omista kuteistasi tai tilata kauttamme juuri sinulle sopivat ostokuteet. Varaa siis oma kudonta-aikasi kauniin Siimeksen parissa!

Taitokeskus Turku

Vanha Suurtori 3 (Brinkkala)

040 849 9642

Taitokeskus Salo

Rummunlyöjänkatu 2 (Sinisen talon lisäsiipi)

040 7489 9648

Taitokeskus Raisio

Hulvelankatu 35 (Friisilän verstaat)

040 7489 9647

Back To Top