skip to Main Content
Uutta Luksusta

Ensimmäisen kerran kuulin sanaparin Uusi Luksus pöytyäläisen Myssyfarmin omistajalta, Anna Rauhansuulta. Heidän Myssyfarminsa valmistaa uniikkeja, käsintehtyjä pipoja aidosta lähivillalangasta ja myy tuotteitaan useissa eri maissa ympäri maailman. Meille ehkä arkinenkin myssy on löytänyt tiedostavat kuluttajat maailman metropoleista. Tätä ilmiötä Rauhansuu kutsui uudeksi luksukseksi.

Myös meillä Turun Taito Shopissa myydään uutta luksusta, muun muassa paimiolaisen Vuonueen villalankaa. Se on lähellä tuotettua, ei pilalle pestyä, ei karkkivärjättyä vaan aitoa rehellistä suomenlampaan villalankaa, jonka jokainen kerä on nimetty alkuperäomistajansa mukaan: on Manta-lampaan villaa, on Uskoa, on Penttiä…

On hauska seurata asiakkaita, jotka hivelevät lankahyllyä. Langat muistuttavat jostakin tärkeästä: omista juurista, mummoloista, lapsuuden kesistä ja tietysti lampaista.

Myös maanläheiset värit saavat kiitosta, ne mielletään hyvin suomalaisiksi ja hyvällä tavalla tavallisiksi.

 

Minulla on lapsenlapsi, pian kolmevuotias Ilona, joka ei vielä tiedä mitä sanapari uusi luksus tarkoittaa. Mutta hän tietää, mikä tuntuu käteen ihanalta, ja jopa ylelliseltä. Se on luonnonmukaisin menetelmin ilman myrkkyjä työstetty kanintalja. Se kulkee mukana mummulassa mitä ikinä tehdäänkään. Se on taljana päiväunilla, riepuna vieressä yöllä ja peittona silloin kun telkkarista tulee Ryhmä Hau. Sitä silitellään, taputellaan ja hierotaan poskea vasten. Toisinaan sillä peitellään pehmokissa. Se on juuri tätä uutta luksusta.

Sana luksus viittaa yleensä johonkin elitistiseen ja kalliiseen. Johonkin, joka kuuluu vain tietyille ihmisille – riittävän rikkaille. Uusi luksus on jotain muuta: se on tietoinen valinta hyvän, kestävän ja kauniin puolesta.

On ollut ihana huomata, että näitä ihmisiä, jotka uskovat uuteen luksukseen on yhä enemmän. He eivät ole mitään ”ituhippivegaaneja” vaan aivan tavallisia ihmisiä, jotka ovat ymmärtäneet, että kaikkien mielettömien saavutusten keskellä ihminen on lopulta aika yksinkertainen. Kädessä pehmeä tuntu, nenässä luonnon tuoksu ja poskea vasten lämpö… aika vähän tarvitaan kestävään onneen.

 

Terkuin,

Tiina Aalto

Toiminnanjohtaja

Taito Varsinais-Suomi

 

Pst. Tule tutustumaan Vuonueen ihaniin villalankoihin Taito Shop -myymäläämme sekä Suomen perinnenahkureiden taljoihin pop up -myymälään.

Löydät meidät osoitteesta Vanha Suurtori 2 (Brinkkala), Turku.

Olemme elokuun ajan avoinna arkisin 11 – 18 ja lauantaisin 11 – 16.

Back To Top