skip to Main Content

Sipulinkuoria, mandariinin kuoria, punajuurta, teetä ja kahvinpuruja… Nyt värjätään lankoja biojätteellä!

Vuoden 2022 käsityötekniikaksi valittu värjäys luonnonväreillä on saavuttanut huikean suosion käsityöihmisten keskuudessa. Värjäämisen suosiosta kertoo muun muassa tuhansista ihmisistä koostuva Facebookin Värjätään yhdessä -purkkivärjäysryhmä. 

Nyt myös Taito Varsinais-Suomi haluaa nostaa luonnonvärit uuteen nosteeseen tarjoamalla uudenlaisen näkökulman biojätteisiin ja villalankojen värjäämiseen. Keltaisia sävyjä mandariinin kuorista, tipunkeltaista keltasipulista, vihertävää punasipulista… 

Luonnon väriaineet on tunnettu tuhansia vuosia, mutta teolliset väriaineet lähes kadottivat värjäysosaamisen. Uusi innostus kotivärjäykseen luonnon väriaineilla heräsi 1990-luvun folkloreinnostuksen myötä, mutta varsinaisen ilmiön on luonut tiedon leviäminen internetissä 2000-luvulla. Ihanien värimallien ja esimerkkien jakaminen innostaa koko ajan uusia harrastajia kiehtovan värjäyksen pariin.

Kaikissa yhdistyksen toimipisteissä, Turussa, Salossa ja Raisiossa, värjätään kevään aikana Luonnonvärjärin alkeet -kursseilla, joissa perehdytetään asiakkaita muun muassa biojätteiden hyödyntämiseen.

Tervetuloa tutustumaan taitokeskuksiimme kiehtovan värjäämiseen ääreen niin kerromme sinulle lisää ja näytämme miten upeat luonnonmukaiset sävyt syntyvät!

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Turku / Elina Helminen/ 040 849 9642

Salo / Hannele Ruponen / 040 849 9648

Raisio / Tuija Vuorinen / 040 849 9647

Luonnonvärjärin alkeet / Turku 

24.3.

Turku päiväkurssi

Turku iltakurssi

Luonnonvärjärin alkeet / Salo

31.3.

Salo päiväkurssi

5.4.

Salo iltakurssi

Luonnonvärjärin alkeet / Raisio

9.3.

Raisio iltapäiväkurssi

12.4.

Raisio iltapäiväkurssi

Back To Top