skip to Main Content
Taivassukka, Turku Tuomiokirkko, Saattohoito, Käsityökurssi, Turun Taitokeskus, Neulekurssi

Taivassukkia Turun tuomiokirkossa

Turun taitokeskus ja Tuomiokirkon Pyhiinvaelluskeskus aloittavat uudenlaisen yhteistyökokeilun

Suomen kanssallipyhättö, Turun tuomiokirkko ja sen Pyhiinvaelluskeskus avaavat ovensa nyt myös käsityön ammattimaiselle kurssitoiminnalle. Huhtikuun lopussa starttaava Taivassukka-kurssi toteutetaan yhteistyössä Taito Varsinais-Suomen Turun taitokeskuksen kanssa.

Kolmiosaisen kurssin aikana neulotaan kauniit, herkät ja laadukkaat pintaneulesukat joko omalle, läheisen tai tuntemattoman viimeiselle matkalle. Kurssin aikana keskustellaan vapaasti myös kuolinvaatteiden käytöstä ja historiasta.

– Olemme suunnitelleet taivassukka-konseptia neuleopettajamme Sirpa Väisäsen kanssa jo jonkin aikaa. Kun yhteistyökumppaniksi saatiin Pyhiinvaelluskeskus ja Turun tuomiokirkon huikeat, historialliset puitteet, oli selvää, että tulemme tähän tarttumaan, iloitsee Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

Myös Pyhiinvaellustoiminnan projektipäällikkö Annastiina Papinaho on tyytyväinen nyt aloitettavaan kokeiluun:

– Haluamme osaltamme olla kokeilemassa erilaisia sisältöjä, se pitää myös meidän toimintamme elinvoimaisena ja kiinnostavana. Toivomme, että kurssin kautta myös aivan uudet kävijät löytävät Pyhiinvaelluskeskukseen.

Niin Aalto kuin Papinahokin muistuttavat, että Taivassukka-kurssi ei ole sururyhmä vaan neulekurssi, jossa oppiminen, yhdessäolo ja vapaa keskustelu ovat keskiössä. Mikäli kurssin aikana kuitenkin nousee esiin elämän rajallisuuden kysymykset, Tuomiokirkossa päivystää pappi myös kurssien aikana. Kurssille osallistuminen ei edellytä seurakuntaan kuulumista.

– Erityisen hienoa on lisäksi se, että kirkko on avoinna myös kurssin jälkeen iltakuuteen asti, joten on vaikea kuvitella kauniimpaa tapaa päättää neulekurssi kuin päästä istumaan historiallisen kansallispyhätön penkeille pohtimaan elämää, Aalto huomauttaa.

Myös kurssin opettajalle, Sirpa Väisäselle kokemus on monella tapaa merkittävä. 

– Olen hiljalleen siirtymässä yli neljänkymmenen työvuoden jälkeen eläkkeelle, joten on aika hienoa päästä uran loppuvaiheessa opettamaan neuletta tällaisiin puitteisiin, Väisänen iloitsee.

Kurssi ajankohta:

Ma 25.4. klo 14 – 17

Ma 2.5. klo 14 – 17

Ma 9.5. klo 14 – 17

Kurssin hinta 46€ 

Sisältää opetuksen, huippulaadukkaan kotimaisen Vuonueen villasukkalangan (100gr), jonka vahvikkeena toimii maatuva tencel-puukuitu sekä ammattitason koivuviiluiset neulepuikot.

Valittavanasi on neljästä eri väristä: hiekka, luonnonvalkoinen, keskiharmaa ja vaaleanharmaa. Kurssin opettaja ottaa sinuun yhteyttä hieman ennen kurssia ja varmistaa värivalintasi.

ILMOITA ITSESI MUKAAN ALLA OLEVASTA LINKISTÄ:

Taivassukka

 

Lisätiedot:

Taito Varsinais-Suomi / Tiina Aalto

tiina.aalto@taitovarsinaissuomi.fi / 040 554 6188

Pyhiinvaelluskeskus / Annastiina Papinaho

annastiina.papinaho@evl.fi / 040 688 1631

Lisätiedot kurssista:

Sirpa Väisänen / Turun taitokeskus

turku@taitovarsinaissuomi.fi / 040 849 9642

 

www.taitovarsinaissuomi.fi

https://evl.fi/pyhiinvaellus

https://www.turuntuomiokirkko.fi

Back To Top