skip to Main Content

Lähde mukaan kiehtovaan villiyrttien maailmaan to 30.7. Salon historialliselle Rikalanmäelle. Illan aikana opit teenvalmistuksen salat sekä tutustut suomalaisen luonnon tarjoamiin raaka-aineisiin. Ilta huipentuu kokkien Tamás Kovács-Baloghin ja Mikko Kivelän loihtimaan villiyrittipohjaiseen yllätysillalliseen.

Paikkana toimii uudistettu Rikalanmäen Krouvi (Rikalantie 74, Salo).

Illan hinta 64€ (maksu paikan päällä) ja se sisältää opetuksen, illallisen ja tutustumisen historialliseen kohteeseen. Ilta alkaa klo 17.30 ja se päättyy noin klo 20.

Teekurssin opettajana toimii Mikko Kivelä.

Ilmoita itsesi mukaan ilonpitoon:

  Ilmoittaudu kurssille:

  Osallistujan nimi

  Puhelinnumero

  Sähköposti

  Osoite, postinumero ja postitoimipaikka

  Kurssin päivämäärä, kellonaika ja nimi

  Kurssin paikkakunta

  Ruoka-ainerajoitukset: eija@rikalanmaki.fi

  – Yhteistyön aloittaminen Rikalanmäen kanssa on meille tärkeä askel kohti entistä laajempaa itsetekemiseen liittyvää kurssitarjontaa. Teen viljelyn eettiset ja ekologiset ongelmat ovat verrattavissa tekstiilin ongelmiin, joten meidän on helppo perustella, miksi käyttää kotimaisia ja puhtaita villiyrttejä sekä tuottaa niiden pohjalta kurssisisältöjä, toteaa Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

  Myös Rikalanmäen Eija Halkilahti on tyytyväinen monipuolistuvasta ohjelmatarjonnasta.

  – Avasimme ovemme uudistettuna tänä kesänä ja vastaanotto on ollut todella innostava. Myös meille kestävään kehitykseen, puhtaaseen ravintoon ja elämyksellisyyteen liittyvät teemat ovat ensiarvoisen tärkeitä. Haluamme olla avoin erilaisille tempauksille ja tapahtumille, jotka sopivat arvoihimme. Tämä tuleva ilta on yksi esimerkki siitä, Halkilahti sanoo.

  Teekurssin opettajana toimivalle Mikko Kivelälle Rikalanmäki on tuttu paikka vuosikymmenten takaa.

  – En olisi uskonut, että jonain päivänä vielä palaan piisin taakse Rikalanmäelle. Tämäntyyppinen tapahtuma sopii minulle oikein hyvin, varsinkin kun saan työskennellä aitojen raaka-aineiden parissa, Kivelä naurahtaa.

  Teekurssin aikana Kivelä kertoo eri villiyrteistä ja opastaa fermentoinnin saloihin. Illan aikana tutustutaan teenvalmistukseen muun muassa horsmasta, siankärsämöstä ja vadelmanlehdistä.

  – Suomalainen luonto on paljon rikkaampi kuin mitä olemme tottuneet ajattelemaan. On ilo saada kertoa siitä ihmisille, Kivelä jatkaa.

  Lisätietoja:

  https://rikalanmaki.fi/

  https://www.taitovarsinaissuomi.fi/

   

  Eija Halkilahti / Rikalanmäki Oy / 040 8328 275

  Mikko Kivelä / 0440 727 568

  Tiina Aalto / Taito Varsinais-Suomi ry / 040 554 6188

   

  Rikala

  Rikala on kylä ja muinainen kauppapaikka Varsinais-Suomessa entisessä Halikon kunnassa, nykyisessä Salossa. Rikala oli aikoinaan yksi Suomen merkittävimpiä muinaiskaupunkeja. Rikalan kylää kutsuttiin vielä 1800-luvun lopussa kansan kielessä kaupungiksi tai Rikalan kaalikaupungiksi.

  Alueelta on löytynyt huomattava määrä pronssi- ja rautakauden esineistöä ja siellä sijaitsee rautakautinen kalmisto. Mäkeä kiertää Rikala-seuran ylläpitämä muinaispolku.

  Rikalan kauppa-alue koostui neljästä mäestä: Rikalanmäestä, Kihistenmäestä, Puotilanmäestä ja Kirkonmäestä. Kukoistusaikana satama oli joen rannalla Rikalanmäessä.

  Back To Top